2011.12.13. 00:20
2. rész, Marokkói paradicsomos csicseriborsó-saláta
Persze már az első nap erős csúszásban startoltam mivel későn kellvén rohanva a dolgomra nem tudtam normálisan reggelizni, s a csarnokból hazajővén, mire a csicseriborsó megfőtt, mert hál isten nem konzervet vettem, mert, hogy az ugye milyen snassz! nekem bio istentudja milyen kellett, amit áztathattam egész éjszaka, s utána ma mikor már kopogott a szemem az éhségtől még 90 (!) percen keresztül főzőcskézhettem, csak utána tudtam az 1. napi ebédemet belőle megkonstruálni.
A kínszenvedés okozója, és tárgya a: Marokkói paradicsomos csicseriborsó-saláta volt. Melyhez engedélyezve volt 2 szelet az előírt árpa ill. szója kenyér helyett, abból amit vettem. Megkenve 2 evőkanál humusszal. Amit persze szintén össze kellett dobnom. Én hajtogatom, hogy a botmixer a barátom, de a csicseriborsó mely jelentős összetevője a humusznak kemény diónak bizonyult számára, és férjem szerint a nagy igyekezetben még el is sikerült görbítenem a mixer agyát. Fantasztikus, lényeg a lényeg kész lett az amúgy, ha az ember konzerv csicseriborsóból készíti, és vesz hozzá a boltban humuszt 5 perces művelet. Cirka 2 óra alatt…no comment! jöjjön a recept:
4 adag
1 vöröshagyma apróra vágva
2x400 g konzerv csicseriborsó (nekem a 400g-os száraz csicseriborsó áztatás és főzés után lett közelítőleg ennyi)
4 paradicsom összevágva
4 ek limelé (az eredeti recept citrommal írja, de mi itthon lime-ot használunk)
1 ek olivaolaj
1 marék petrezselyem és menta (mindkettő volt itthon friss!!na ennek nagyon örültem, a menta tartja magát nyár óta, a petrezselyem nemrég került a földbe de bírja a strapát)
1 csipet paprika
1 csipet őrölt kömény (nekem csak édes volt itthon, és egész, de mozsárban összetörtem és remekül harmonizált a többi fűszerrel, zöldséggel)
só és bors
Elkészíteni nem túl bonyolult. Összeöntjük az adagokat kavarunk rajta, és állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Én ezt az „álló” időt használtam fel a humusz elkészítéséhez, ami szintén nagyon egyszerű csak ne kavart volna olyan nehezen a botmixer.
Mivel én egymagamban nyomom a vega diétát nem volt szükségem az összes csicseriborsóra, így 1/3-át a salátába tettem a maradékot meg a humusz alapjaként használtam.
Humusz:
4 ek tahini szósz
2 lime leve
3 ek olivaolaj
kb 600 g csicseriborsó
víz szükség szerint (amennyiben nagyon sűrű hígítom)
3-4 gerezd fokhagyma (amit most jut eszembe én kifelejtettem!!és ilyen még sosem történt! nálunk itthon a fokhagyma az alapja mindennek, na még ilyet…?)
Összeturmixoltam az összetevőket, majd a lelocsoltam olivaolajjal, és megszórtam egy kis cayenne-i borssal.
Jó étvágyat hozzá annak aki kedvet kapott, én meg mindjárt nekilátok a vacsora elkészítéséhez, ami a mai napon számomra grillezett tofuszelet lesz. A paradicsomos paprikasalsát, és az újburgonyát cukorborsót nem tudom még mivel pótlom, de nemsokára jelentkezem, hogy milyen újdonságokkal találkoztam a vegetáriánus fogyókúra kusza ösvényén.
Szólj hozzá!
Címkék: recept csicseriborsó vegetáriánus
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.