Életem első blogja, és már nagy elmaradásban vagyok. Az előző postban egy sütőtökös recept ígéretével búcsúztam, így ezt mindenképpen megosztom veletek. Télvíz idején mi más esne jobban, mint a sütőtök kicsit felturbózva. Jó kis vega kaja, és nagyon gyorsan elkészíthető. Még pár éve karácsonykor robbantak be nálunk a családi köztudatba a mozzarella sajtos sütőtök falatkák.

8-10 szelethez hozzávalók:

1 közepes méretű sütőtök

1 zacskó mozzarella

A pép elkészítéséhez:

3-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)

1 tk chili pehely, vagy őrlemény (őrleményből kevesebb mivel jóval erősebb a pehelynél)

1 tk egész koriander

1 tk édeskömény

1 ek méz

1 csipet só

 

Először elkészítem a pépet amivel megkenem a tök szeleteket:  a fokhagymát préssel összetöröm és hozzáadom a koriandert, az édesköményt, a chili pelyhet, és a sót. Kőmozsárban az egész koriandert összetöröm, és jól összekeverem a többi hozzávalóval, majd a végén lelocsolom mézzel. Amennyiben szükséges még sózom, közben a tököt cikkelyekre vágom és bekenem a szeleteket ezzel a masszával, majd beteszem a sütőbe. Addig sütöm, míg megpuhul. Akkor kiveszem, és utána ráhelyezem a mozzarella darabokat és még visszateszem a sütőbe, a mozzarella kevés idő alatt ráolvad, és ahogy egy kis pírt kap ki is lehet szedni, és tálalni. Könnyű, de mennyei íz orgia!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldnyulprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr833437790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása