2011.12.04. 23:29
Sütőtök Mozzarellával
Életem első blogja, és már nagy elmaradásban vagyok. Az előző postban egy sütőtökös recept ígéretével búcsúztam, így ezt mindenképpen megosztom veletek. Télvíz idején mi más esne jobban, mint a sütőtök kicsit felturbózva. Jó kis vega kaja, és nagyon gyorsan elkészíthető. Még pár éve karácsonykor robbantak be nálunk a családi köztudatba a mozzarella sajtos sütőtök falatkák.
8-10 szelethez hozzávalók:
1 közepes méretű sütőtök
1 zacskó mozzarella
A pép elkészítéséhez:
3-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1 tk chili pehely, vagy őrlemény (őrleményből kevesebb mivel jóval erősebb a pehelynél)
1 tk egész koriander
1 tk édeskömény
1 ek méz
1 csipet só
Először elkészítem a pépet amivel megkenem a tök szeleteket: a fokhagymát préssel összetöröm és hozzáadom a koriandert, az édesköményt, a chili pelyhet, és a sót. Kőmozsárban az egész koriandert összetöröm, és jól összekeverem a többi hozzávalóval, majd a végén lelocsolom mézzel. Amennyiben szükséges még sózom, közben a tököt cikkelyekre vágom és bekenem a szeleteket ezzel a masszával, majd beteszem a sütőbe. Addig sütöm, míg megpuhul. Akkor kiveszem, és utána ráhelyezem a mozzarella darabokat és még visszateszem a sütőbe, a mozzarella kevés idő alatt ráolvad, és ahogy egy kis pírt kap ki is lehet szedni, és tálalni. Könnyű, de mennyei íz orgia!
Szólj hozzá!
Címkék: sütőtök recept vegetáriánus
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.